Με μεγάλη επιτυχία διοργανώσαμε και φέτος το Φεστιβάλ Ρομποτικής Δήμου Πειραιά την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 2000 μαθητές από τον Πειραιά αλλά και από όλη την Αττική! Μετά την εξαιρετική διεξαγωγής του φεστιβάλ το 2022 ως οργανισμός θέσαμε στόχο το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να αναπτυχθεί όσο περισσότερο μπορούμε. Και τα καταφέραμε! Το μήνυμα του φετινού φεστιβάλ ήταν: Η γνώση και η ανακάλυψη είναι γιορτή! Στο Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε το FLL Discover & Explore Πειραιά με 88 ομάδες και πάνω από 485 μαθητές ηλικίας 4 – 10 χρονών
Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, ήταν οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το FLL Discover & Explore Πειραιά είναι συνδιοργάνωση του mellonlab, του Δήμου Πειραιά, του InterTech Περάματος και της Eduact. Παρουσίαση Project από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο του έργου ΒluAct (provisional) TN Second Wave στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δήμου Πειραιά 2023.
To mellonlab ανέλαβε την εκπαίδευση των διδασκόντων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την υποστήριξη στο έργο τους καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.
Τα projects των μαθητών ξεχωρίζουν γιατί δημιουργήθηκαν μέσα από την συνεργασία μεταξύ τους, την ομαδικότητα, με την μεθοδολογία που ακολούθησαν για να εντοπίσουν τα προβλήματα και να βρουν καινοτόμες λύσεις. Αυτές είναι οι δεξιότητες και οι γνώσεις που πρέπει να προσφέρει στους μαθητές το εκπαιδευτικό μας σύστημα».
Στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν :
Δημοσιεύματα:
0 Comments
Leave a Reply. |
Επισκεφτείτε το mellonLAB| Αγίου Κωνσταντίνου 11, Στοά Θεολόγου, Πειραιάς
| 211.41.88.419 / 697.200.46.98 |
|